Re: [opensuse] 11.1 Intel Graphic Problem on Dell Notebook



Dave wrote:

I guess I need to know the bottom line. Is there an Intel driver on my
machine? If not, how can I get it on there, if it is how can I get it to
work at all, and how can I get sax2 to use the 1024x786@60 screen resolution?
I am willing to experiment or whatever to get this machine working.

Have you checked the /var/log/Xorg.0.log? It should tell you if the driver
is loaded (successfully) or not, like here:

(II) LoadModule: "intel"

(II) Loading /usr/lib/xorg/modules//drivers/intel_drv.so
(II) Module intel: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.5.2, module version = 2.5.0
Module class: X.Org Video Driver
ABI class: X.Org Video Driver, version 4.1
..
..
..
(II) intel: Driver for Intel Integrated Graphics Chipsets: i810,
i810-dc100, i810e, i815, i830M, 845G, 852GM/855GM, 865G, 915G,
E7221 (i915), 915GM, 945G, 945GM, 945GME, 965G, G35, 965Q, 946GZ,
965GM, 965GME/GLE, G33, Q35, Q33,
Mobile Intel® GM45 Express Chipset,
Intel Integrated Graphics Device, G45/G43, Q45/Q43, G41
..
..
..
(**) intel(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) intel(0): RGB weight 888
(==) intel(0): Default visual is TrueColor
(II) intel(0): Integrated Graphics Chipset: Intel(R) 855GM
(--) intel(0): Chipset: "852GM/855GM"
(--) intel(0): Linear framebuffer at 0xF0000000
(--) intel(0): IO registers at addr 0xFFA80000
(WW) intel(0): libpciaccess reported 0 rom size, guessing 64kB
(==) intel(0): Using EXA for acceleration
(II) intel(0): 2 display pipes available.


Cheers,

Pit

--
Dr. Peter "Pit" Suetterlin http://www.astro.su.se/~pit
Institute for Solar Physics
Tel.: +34 922 405 590 (Spain) P.Suetterlin@xxxxxxxxxxxx
+46 8 5537 8534 (Sweden) Peter.Suetterlin@xxxxxxxxxxx
--
To unsubscribe, e-mail: opensuse+unsubscribe@xxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: opensuse+help@xxxxxxxxxxxx