Wireless card drops default route when inactive

cjcoriale_at_cox.net
Date: 08/25/05


Date: 25 Aug 2005 08:25:06 -0700

Hi all,

I am having an issue with my Netgear WG311v2 wireless card. I recently
got it working using the ACX100 driver for the Texas Instrument acx111
chipset that the card has. The problem is that when I let the machine
sit idle and go back to use it, the default route is no longer there
and it has to be restored manually, even though I noticed that doing a
ping will restore it, but simply using a browser will not.
I am running FC3, kernel 2.6.9-1.667
driver version = acx100-0.2.0pre8_plus_fixes_51 and firmware version
that I got off of the Windows driver cd. I've tried other firmware
versions from web with the same results.

Here is a snippet of the log file with definite suspect statements, but
I am not certain they are the contributing factor to the problem. The
DEAUTHEN line seems like an issue along with the NETDEV WATCHDOG
timeout:

Aug 25 08:46:12 sweetwater kernel: DEAUTHEN <4>00:0f:b5:43:61:13
<4>00:0f:b5:43:61:13 <4>00:12:17:11:b0:12 <4>00:12:17:11:b0:12
<4>00:12:17:11:b0:12
Aug 25 08:46:12 sweetwater kernel: Processing deauthen packet. Hmm,
should this have happened?
Aug 25 08:46:12 sweetwater kernel: acx_set_status: Setting status = 2
(WAIT_AUTH)
Aug 25 08:46:12 sweetwater kernel: <acx_set_timer> Elapse = 1500000
Aug 25 08:46:14 sweetwater kernel: acx_timer: status = 2
Aug 25 08:46:14 sweetwater kernel: resend authen1 request (attempt 2).
Aug 25 08:46:14 sweetwater kernel: Sending authentication1 request,
awaiting response!
Aug 25 08:46:14 sweetwater kernel: <acx_set_timer> Elapse = 2500000
Aug 25 08:46:14 sweetwater kernel: 00:0f:b5:43:61:13
<4>00:0f:b5:43:61:13 <4>00:12:17:11:b0:12 <4>00:12:17:11:b0:12
<4>00:12:17:11:b0:12
Aug 25 08:46:14 sweetwater kernel: Algorithm is ok
Aug 25 08:46:14 sweetwater kernel: acx_process_authen auth seq step 2
Aug 25 08:46:14 sweetwater kernel: acx_set_status: Setting status = 3
(AUTHENTICATED)
Aug 25 08:46:14 sweetwater kernel: <acx_set_timer> Elapse = 1500000
Aug 25 08:46:14 sweetwater kernel: Sending association request,
awaiting response! NOT ASSOCIATED YET.
Aug 25 08:46:14 sweetwater kernel: association: requesting capabilities
0x0001
Aug 25 08:46:14 sweetwater kernel: acx_set_status: Setting status = 4
(ASSOCIATED)
Aug 25 08:46:14 sweetwater kernel: ASSOCIATED!
Aug 25 08:46:15 sweetwater kernel: acx_timer: status = 4
Aug 25 08:46:24 sweetwater kernel: Got Info IRQ: status 0x0002, type
0x4100: (unknown)
Aug 25 08:46:26 sweetwater last message repeated 2 times
Aug 25 09:01:01 sweetwater crond(pam_unix)[9578]: session opened for
user root by (uid=0)
Aug 25 09:01:01 sweetwater crond(pam_unix)[9578]: session closed for
user root
Aug 25 09:03:06 sweetwater kernel: NETDEV WATCHDOG: wlan0: transmit
timed out
Aug 25 09:03:06 sweetwater kernel: acx100: Tx timeout!
Aug 25 09:03:06 sweetwater kernel: recalibrating ACX111 radio. Not
tested yet, please report status!!
Aug 25 09:03:06 sweetwater kernel: successfully recalibrated radio

Any info would be appreciated.
Thanks in advance.
Chris.