Re: VNC viewer is connected but blank screen



On Mar 24, 1:35 pm, Salih <Salih...@xxxxxxxxx> wrote:
I was able to run a vncserver and connect to it without a problem.
After switching to xfce from kde, viewer connects but all I get is a
blank screen with mouse working.
[snip]
24/03/08 13:32:12 Desktop name 'X' (cellular:1)

You have now created a screen called 'cellular:1'.

24/03/08 13:32:53 Got connection from client 0.0.0.0
24/03/08 13:32:53 Protocol version 3.3
24/03/08 13:32:55 Pixel format for client 0.0.0.0:
24/03/08 13:32:55 8 bpp, depth 6
24/03/08 13:32:55 true colour: max r 3 g 3 b 3, shift r 4 g 2 b 0
24/03/08 13:32:55 rfbProcessClientNormalMessage: ignoring unknown
encoding type -239
24/03/08 13:32:55 rfbProcessClientNormalMessage: ignoring unknown
encoding type -223
24/03/08 13:32:55 Using ZRLE encoding for client 0.0.0.0

Looks good, you're now connected to the screen 'cellular:1'.

I don't know how to debug it and logs do not tell much. Does anybody
have any idea what would be the cause?

The screen is blank because no programs are running that might put
output on that screen. You need to run some program, like a window
manager or an terminal.

DS
.



Relevant Pages

  • Re: VNC viewer is connected but blank screen
    ... I am running the server on a Kubuntu machine. ... encoding type -239 ... sounds like your not starting a xfce session manager if you want to run ...
    (comp.os.linux.networking)
  • Re: VNC viewer is connected but blank screen
    ... encoding type -239 ... sounds like your not starting a xfce session manager if you want to run ... Thank you Jack. ... Where is the "xstartup" file located? ...
    (comp.os.linux.networking)